Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει σχεδιάσει το σχολείο μας για το σχολ. έτος   2017 -2018, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές της Α΄τάξης να συμμετάσχουν σε ομάδες συνεκπαίδευσης με τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Καστοριάς. Η δράση στην οποία ενεπλάκησαν οι μαθητές αφορούσε την Ρομποτική, καθώς η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να παρουσιάσει άμεσα αποτελέσματα.

Στους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου δόθηκε η δυνατότητα με τη βοήθεια και την υποστήριξη των μαθητών του ΕΠΑΛ να συναρμολογήσουν τα Ρομπότ και να τα προγραμματίσουν (δημιουργία κίνησης, σχεδίαση διαδρομών, παραγωγή ήχων κ.α.).

Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη στο γνωστικό ? μαθησιακό κομμάτι η Εκπαιδευτική Ρομποτική έχει επίσης θετικές επιπτώσεις  στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση)   και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση). Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες στον τομέα της επικοινωνίας και της ομαδικής εργασίας.

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, υποστήριξη και καλλιέργεια πνεύματος αποδοχής των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικής δράσης : Γεωργίου Μαρία